Pages

11 Ocak 2017 Çarşamba

Bulaşık Makinenize Koymamanız Gereken 6 Eşya !




Bulaşık makinesi en çok kullandığımız ev aletlerinin başında geliyor. Özellikle çocuklu aileler de günde iki kere çalıştırıyoruz. Bazen elimize geçen her şeyi de içine atabiliyoruz. Ama uygun olmayan ürünleri makinede yıkamak sağlığınıza, makinenize ve bulaşıklarınıza, zarar verebilir.


Bulaşık makinesi , elde yıkamadan farklı olarak yüksek ısıda ve basınçlı su ile çalışıyor yani suyu tazyikli püskürtüyor. 

Yüksek ısı ve ve tazyikli suya uygun olmayan ürünleri asla makinenize koymayın!



1. Tavalar ve Tenceler:

Tencere ve tavalarınız çelik değilse bulaşık makinesine koymayın. Seramik veya diğer kaplamalar çizilir ve sağlığa zararlı hale gelir. Dökme demirin ise paslanma riski var. Zaten çok yer kaplıyor en iyisi elde yıkamak.



2. Kesme tahtası





Kesme , doğrama tahtalarını makineye koyarak üzerindeki mikrop ve bakterilerin gitmesi için makineye koymayı düşünebilirsiniz ancak tahta yüksek ısı da çatlar ve içine su çekerek deforme olabilir. 

Büyük tahta veya bambu eşyalarınızı elde yıkayın. Tahta kaşıkları eğer organik deterjan kullanıyorsanız makineye koyabilirsiniz, çünkü zararlı kimyasal içermez ve çabuk durulanır. Tahta eşyalarınızda asla kimyasal içerikli deterjanlar kullanmayın.

3. Metal Eşyalar

Hepimizin evinde keskin bıçaklarımız var. Ancak basınçlı su onları körleştiriyor. Bıçakları elde yıkayalım. Ayrıca paslanmaz çelik özelliği olmayan bir çok metal deterjanın performansını düşürür hem de paslanarak yıkama suyuna pas verir. Aluminyum ürünleri asla makinenize koymayın.






4. Yaldızlı,Baskılı,Kristal bardaklar


Sıcak su ve basınç bardaklarınızın rengini soldurabilir ve üzerindeki yaldızları giderebilir. Bardaklarınızı aldığınızda makine için uygun mu değil mi etiketini okuyun.



5. Termos bardaklar, termoslar

Termos bardakların iç ve dış tabakası arasında yer alan hava dolu bölüm, yani içeceğinizin sıcak kalmasını sağlayan bölge, bulaşık makinesinin zarar verebileceği bir yapıya sahip. Yani bulaşık makinesinde yıkadığınız termos bardaklarınızın bir süre sonra içeceklerinizi sıcak tutmamaya başladığını fark edebilirsiniz. 


6. Plastik kaplar




Plastik saklama kaplarını bulaşık makinesinde yıkıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Bulaşık makinesinde plastiklerin erime riski çok büyük. Altı ve kapağı farklı ebatta kalabilir. Bir de eriyip diğer tabaklarınıza, çanaklarınıza bulaşabilir. 


Sevgilerimle

Yesil Anne





Hiç yorum yok: