Pages

12 Temmuz 2013 Cuma

İpek Hanım'ın Çiftliği Tatili Nazilli Ocaklı Köyü-Sinekçiler Yaylası

Sevgili Anneler;

Bu yıl ki tatilimizin son gününü, çok zamandır gitmeyi istediğimiz , yaz-kış doğal ve lezzetli yiyeceklerini bizlere gönderen sevgili Pınar Kaftancıoğlu'nun bir mucize yarattığı Nazilli'nin Ocaklı Köyü'ndeki İpek Hanım Çiftliğinde geçirdik.

Öncelikle bilmeyenler için Pınar Kaftancıoğlu yıllarca İstanbul'da yaşamış ancak gerçek yaşamın bir plazaya tıkılı ,trafik karmaşası içinde yaşamak olmadığını düşünerek, Doğal Yaşama Dönüş amacı ile Ege'ye kaçmış bir doğa aşığı. Öncelikle Nazilli'de bir doğal su fabrikası almış ve işletmeye başlamış. Ancak yine bir iş stresi almış kendisini, kızı İpek de doğduktan sonra  doğal, sebzenin meyvenin gerçeği ile büyütmek istemiş kızını. Ocaklı köyündeki araziye harika bir taş ev inşa ettirmiş ve babadan kalma arazileri ekip dikmeye başlamış. Tabii tüketebileceğinden çok fazla mahsul alınca da İstanbul'a eşe dosta göndermeye başlamış. Ve hikaye böyle başlamış... Pınar hanım'ın ve etraftaki köylülerin emeği ve sevgisi  katılmış. Şehirde yaşayan bizler gibi bir çok kişinin doğal ve gerçek yiyecek ihtiyacı da bir araya gelince belki ilk kurduğunda Pınar hanımın bile aklından geçmeyecek bir büyüklüğe, bir mucizeye dönüşmüş İpek Hanım Çiftliği. 

Etrafımız GDO'lu , ilaçlı, suni gübreli dışından çok güzel ama ne bir tat ne bir koku alamadığınız suni yiyeceklerle doldu. Organik etiketli fakat tohumu yine yabancı, kimin ne zaman denetlediği belli olmayan bir ticari endüstride var tabiiki, güvenebilirseniz..

Pınar hanım , her hafta gelen sevgi dolu e-mailleri ile de bir tarım cenneti olan ülkemizdeki bu çarpık düzene, rant için çocuklarımızı zehirleyen sözüm ona modern tarım endüstrisine  karşıt duruşu, bizleri bu endüstri arkasındaki gerçeklerden haberdar etmesi, araştırması, yazması, uyarması ile kalplerimizi fethetti. Kendisi ile İstanbul City's de ki bir buluşmada tanışmış, çok mutlu olmuştum. Pınar hanım çok çok genç, pırıl pırıl sevgi dolu bir insan. Hiç yapmacık, kendini beğenmiş değil, içi dışı bir çok tatlı birisi :)

Ve bizi Sinekçiler Yaylasındaki muhteşem yayla evinde misafir ettiği için tekrar tekrar teşekkür ederim. Biz, iki yıldır gitmeyi çok istediğimiz İpek Hanım Çiftliği'ni , geçen yıl benim hamile olmam sebebi ile ancak bu yıl görebildik. Bebek sebebi ile 1 gece kaldık,yine aklımız orada kaldı, inşallah yine gideceğiz. Ama merak edenler için bir çok fotoğraf çektik. 

Öncelikle çiftlik ile başlayalım, 5 dekar üzerine kurulu bir alanda, hem çiftlik hem mutfak, hem paketlemenin yapıldığı büyük depo burada. 




Mutfağın önünde bir salıncak kuruluydu, oğlum keyfini çıkardı.


Mutfakta mis gibi domateslerden yapılmış, tertemiz salçaları da ipekhanim.com'dan alınma bir resimden görebilirsiniz.Biz akşama doğru çiftliğe varabildiğimizden tüm işler çoktan bitmişti.

Daha sonra inekleri görmeye gittik. Oğlum hayatında ilk defa yakından inek gördü :) Dilinin büyüklüğüne ve tuz yalamasına çok şaşırdı. 



İneklerin bekçisi minik Fındık!


Tarlaları, hem bebek hem vakit darlığından çok gezemedik aslında, inşallah ikinci ziyarete! ipekhanim.com'dan bir resim koyuyorum.

Tarlalar çiftliğin dışında, sabah 5 te tüm mahsül toplanıyor, aşağı paketleme alanına geliyor ve siparişlerimiz hazırlanarak kargoya veriliyor.


Daha sonra Sinekçiler Yaylasındaki muhteşem yayla evimize gittik. Burası çiftlikten 10 km yukarıda muhteşem verandası olan ahşap çatılı çok güzel bir ev.

Bizi gelir gelmez enfes tarhana çorbası ve patlıcan kızartması ile karşılayan, misafirperver ,Zübeyde hanım ve ailesine çok teşekkür ederiz.


Karabaş :)


Müthiş Veranda!


Kaymak gibi boğazınızdan akan buz gibi  köy suyu! 


Yayla Evinden Manzara;



Temiz havada uyumak, uyanmak, köy yumurtaları, taze peynirlerle kahvaltı yapmak çok keyifli idi. Daha sonra çiftliğe Pınar hanımın yanına indik, günlük mailler, siparişler, işler çok yoğundu :).

Tekrar daha uzun kalabilmek için sözleştik. Vedalaşıp yola çıktık.

Sizde hala İpek hanım çiftliğinden sipariş vermediyseniz, ipekhanim@ipekhanimciftligi.com adresine bir mail atmanız ve Cumartesi gecesi gelecek Pınar hanım'ın mailini heyecanla hem ne yazacak, hem ne ürünler var diye beklemeniz yeterli !

Bu arada bu ev isteyen herkese açık, sadece bize özel değil. Pınar hanım ile konuşup tarihi ayarlamanız gerekiyor sadece.

Herkese doğal , köy sebzeleri ve meyveleri, muhteşem ekmekler, sütler, peynirler, pekmezler, zeytinler , bazlamalar ve diğer birçok lezzetli ürünler gönderen İpek Hanım Çiftliği'ni şiddetle tavsiye eder, bizi doğal, temiz ve dürüst tarım ile ,ticari bir kaygı duymadan sevgisini katarak üretilmiş ürünler ile tanıştıran Sevgili Pınar Kaftancıoğlu'na da tekrar tekrar teşekkkür ederiz. Ne kadar teşekkür etsek azdır çünkü :)

Hepinize iyi haftasonları dilerim.

Yeşil Anne