Pages

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Fındık Kremalı Haftasonu Keyfi!

Sevgili Anneler;

Fındık Kremalı ekmekleri hangi çocuk sevmez ki? Ama içerisindeki koruyucuları, katkıları margarin ve şekeri düşününce işimiz zor!




















En iyisi ev yapımı bir tarif, İşte size ,bizim ailecek çok sevdiğimiz Fındık kreması;

2 su bardağı taze fındık
1 çay bardağı süt
Vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı pudra şekeri 



Fındığı tavada kısık ateşte kavurun veya fırınlayın. Arada çevirerek fındıkların yağı dışına çıkana dek kavurun.
Ardından fındıkları sıcak sıcak blendıra atın ve yaklaşık 5 dk boyunca öğütün. Arada makineyi durdurup yukarı sıvananları aşağı itin ki karışım homojen olsun. Hafif sıvılaşan bu karışıma pudra şekeri koyup karıştırmaya devam edin.  En güzeli onu da evde yapmak,  toz şekeri blendırdan geçirin.Vanilya ve kakaoyu ekleyin. En son da biraz daha sıvılaştırmak için süt ekleyin. Ekmeğe sürülebilir kıvama gelene kadar karıştırın!



Kahvaltılarda ekmekle  yiyebileceğiniz gibi, ikindi saatinde meyvelerle,krep içinde ve aklınıza gelebilecek her şekilde yiyebilirsiniz.



Dolapta saklayın, yemeden bir kaç dakika önce dışarı çıkarın, afiyet olsun!!! 

Yeşil Anne

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Evimizdeki bir çok eşyayı eskidi diye atmayalım!

Sevgili Anneler;

Biraz düşünürsek yaratıcı neler bulabiliriz!
Bakın piyano dan kitaplık ne kadar güzel olmuş!!!




Haydi sıra bizde!

Resimlerinizi gönderebilirsiniz!

Yeşil Anne

17 Mayıs 2013 Cuma

Yeşil Anne ve İpek Hanım'ın Çiftliği Buluşması

Sevgili Anneler;


Bugun Nişantaşı City's de İpek Hanım Çiftliği'nin sahibi Pınar Kaftancıoğlu ile tanıştım. İnanılmaz pozitif enerji dolu, içinden geldiği gibi doğal, samimi,güleryüzlü,deli dolu bir anne, ve hatta çok genç yaşında anneanne! 








City'deki onlarca stant içinde , en büyük ilgi, en büyük kalabalık ve tabii en lezzetli ürünlerde İpek Hanım stantındaydı. Güler yüzlü stant görevlileri de tabii. Stanttan mis gibi erikler alabildim sadece, maalesef her şey tadımlıktı,satılık değil.. Ama kesinlikle İstanbul'da satış dükkanları açmalı İpek Hanım Çiftliği en kısa zamanda, inanılmaz bir sevgi, hayranlık,inanmışlık var kullanıcılarda. Herkes çok mutlu ürünlerden.



Hala duymamışsanız eğer, uzun yaşam ile ünlü Nazilli'deki çiftliğinde tarım ilaçları, suni gübreler,hormonlar,fabrika imalatı tohumlar kullanmadan, bilinen eski anadolu yöntemleri ile tamamen doğal tarım yapıyor, Pınar hanım. Bizde iki yıla yakındır, sebze,meyve,süt,peynir,reçel,ekmek, tereyağ ne varsa afiyetle , içimiz rahat mideye indiriyoruz.Sizde sipariş vermek isterseniz ipekhanim@ipekhanim.com adresine mail atmanız yeterli.

Pınar hanımla İstanbul'a geldiğinde tekrar görüşmek ,buluşmak dileği ile,

Yeşil Anne



15 Mayıs 2013 Çarşamba

Sıkı Bir Vücut İçin Yeşil Erik Yiyin!!!


   Yeşil erik baharın geldiğinin, yazın yaklaştığının ilk habercisidir. Her gün mutlaka almamız gereken vitamin olan C vitamini yeşil erikte bol miktarda var.






Erikte ayrıca; göz ve cilt sağlığında büyük görevleri olan A vitamini, kanın akışkanlığında görevli K vitamini, osmalit basınç ve su dengesini sağlayan sodyum, potasyum minerali, stres karşıtı mineral olan magnezyum da erikte önemli ölçüde bulunuyor. Ayrıca Kalsiyum da içeren erik, demir açısından da oldukça zengin. Yoğun lif yapısına da sahip olan eriğin sindirim sistemi üzerinde ki etkisi tartışmasız çok büyük. 

Yeşil erik vücudumuzda neler yapar?

1- Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı da önler. 

2- Bağışıklık sisteminin oluşmasında ve korunmasında etkilidir.

3- Diş Bakımı: Düzenli olarak kütür kütür yeşil erik yemek diş etlerini güçlendir. Diş sağlığının oluşmasında ve korunmasında etki gösterir. 

4- Demir Eksikliğini önlemek ve tedavi sürecinde yardımcıdır. Yeşil erik vücutta kan yapmasına yardımcı olur. Ayrıca, anemi gibi kırmızı kan hücrelerinin eksikliği ile ilgili hastalıklar erikteki zengin C vitamini ve demir içeriği nedeniyle engellenmekte etkili olmaktadır. 

5- Fit ve sıkı bir vücut için erik. Bağ dokusunu güçlendirmekte ve böylece daha sıkı bir vücuda sahip olmakta yeşil erik etkilidir. C vitamini insan vücudunda bağ dokularının sıkı kalmasında yardımcı olur. Böylece vücudunuzun sıkı, genç, sağlıklı ve uygun görünümlü olmasında yardımcıdır. 

6- Kilo vermek istediğinizde de yeşil erik tüketin. Yeşil erik tükettiğinizde kan şekeri düzeyleri olumlu etkilenir. Erik yedikten sonra kan glikozu ortada görünmektedir. Kan şekeri ne kadar dengeli seyrederse kilo vermek o kadar dengeli ve sürekli olur. 

7- Vücut içi hasarı önler; Yeşil erik yüksek miktarda antioksidan içerdiği için, beyin ve kanda yağ iç zarın zarar görmesini önler. 

8- Akciğerler bakımı ve sağlığında etkilidir: Yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve çok kronik akciğer sorunları gibi akciğer sorunlarından uzak kaldığı araştırmalarca saptanmıştır. 

9- Yaşlılarda düzenli olarak yeşil erik tüketmenin görme sorunlarını önlediği düşünülmektedir.


























Sizde mevsimi geçmeden bol bol can erik yiyin, çocuklarınıza yedirin!






Yeşil Anne


kaynak: http://smny.net/sifali-yiyecekler-besinler/yesil-erigin-faydalari-yesil-erik-yararlari-zararlari-yesil-erik-zayiflatirmi.html

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Plastiklerin Hangisi Zararlı?

   Plastiklerin kullanımı oldukça yaygın. Herkes plastiklerin sağlığa zararlı diye biliyor ancak kaç çeşit plastik var, hangisi zararlı biliyor musunuz? Bazı tür plastiklerin gıda sektöründe kullanımının güvenli olduğu kabul ediliyor, bazılarınınsa kesinlikle kullanılmaması gerektiği söyleniyor.


Peki biz elimizdeki bir plastik malzemenin türünü ve güvenli olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?  Plastik malzemenin altında  aşağıdaki işaretlerden biri vardır ve bu işaret hangi tür plastikten imal edildiğini gösterir.

Eğer plastik bir malzemenin üzerinde bu işaretlerden birini göremezseniz kesinlikle satınalmayın, içinde gıda barındırmayın.  
Plastikte sağlık için en önemli tehlike Bisphenol A (diğer adıyla BPA) denen madde. Bu madde polikarbonatı çok sert ve cam gibi parlak hale getirmek için kullanılıyor ve kanserojen..
Eğer plastiğin üzerinde 7 işareti varsa ve hem sert hem de parlaksa, büyük ihtimalle BPA içeren bir polikarbonattır. Bu tür plastikleri mutfağınızdan uzak tutun!




























1. PETE veya PET
PETE veya PET Polyethylene Terephthalate'in kısaltmasıdır. Çok yumuşak, şeffaf ve gıdalarda TEK KULLANIM İÇİN güvenli olduğu kabul edilir. Çoğu su, meşrubat ve diğer içecek şişeleri bu malzemeden imal edilir. Dondurulmamalı, bulaşık makinesinde yıkanmamalı ve mikrodalga fırında kullanılmamalıdır. İçinde bulunan gıda maddesine herhangi bir zararlı madde sızdırmaz. Ancak  güneşte ,sıcakta bırakılmamalıdır. Tekrar kullanılmamalıdır
2. HDPE
HDPE High-Density Polyethylene (Yüksek Yoğunluklu Polietilen)'in kısaltmasıdır. Gıdalarla kullanımının güvenli olduğu kabul edilir. BPA içermez. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir.
3. V veya PVC
PVC Polyvinyl Chloride'in kısaltmasıdır. Gıdalarla kullanılmamalıdır. İçindeki zararlı maddeleri gıdalara sızdırır.
4. LDPE
LDPE Low-Density Polyethylene (Düşük Yoğunluklu Polietilen)'in kısaltmasıdır. Bu malzeme de HDPE gibi gıdalarla birlikte kullanılabilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir.
5. PP veya PE
PE Polietilen'in kısaltmasıdır. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir. 2 ve 4 numara bu maddenin düğük ve yüksek yoğunluklu halidir. İçinde barındırdığı gıdalara sızdırdığı bilinen herhangi bir zararlı madde yoktur. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir.
6. PS
PS Polystyrene'in kısaltmasıdır. Çay ve kahve gibi sıcak içecekler için kullanılan köpük bardakları (karton bardaklardan bahsetmiyorum) bilirsiniz. Ya da hazır satılan tavuklarda, tavuğun altındaki köpük tabağı bilirsiniz. Ya da kolilerin içindeki elektronik cihazları darbeden korumak için kenarlara koyulan birbirine yapışık o küçük yuvarlak köpükleri. Çoğumuz o köpüğün bir tür plastik olduğunu bile bilmeyiz. Bu malzemeye strafor denir,insan için kanserojen bir madde olarak bilinir. Bu maddeyi mutfağınızdan kesinlikle uzak tutun!
7. DİĞER
7 numara belirli bir tür malzemenin numarası değildir. İlk 6 tür haricindeki malzemeler anlamına gelir. Genellikle BPA denen o zararlı maddeyi içerirler. Ancak içermiyor da olabilir. Bu yüzden, yukarıda da söylediğim gibi, eğer bir malzemenin üzerinde 7 işareti varsa, cam gibi parlak ve sertse, büyük ihtimalle BPA içeriyordur ve güvenli değildir.

Sizde ailenizin sağlığı için yiyeceklerinizde öncellikle cam,porselen gibi güvenilir ve sürdürülebilir ambalajları tercih edin,çocukların sularını çelik termosta taşıyın !!!

Yeşil Anne

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Meyve ve Sebzelerden aldığınız Zararlı Tarım İlaçlarını %80 Azaltmanız Mümkün!!



   Kirli Düzine,Temiz 15 de nedir?
   Hep duyuyorsunuzdur, tarım ilaçlarından ve bitkilerin hızlı büyümesi, veriminin artması için kullanılan hormon,azot v.b. gibi katkılarıdan uzak durmalısınız.  Şimdilerde çilek mevsimi gelmişken, bu konuşmalar iyice arttı. Ama her şeyi de nasıl organik bulacağız diyorsanız Environmental Working Group’un belirlediği kirli düzine denen , yetiştirilirken en fazla tarım ilacı kullanan 12 ürünü, organik tüketerek, aldığınız zararlı kimyasalları %80’e kadar azaltmanız mümkün. Ayrıca Temiz 15 diye ayırılan ürünlerde, minimum ilaçlama ile yetiştirilmesi mümkün olan ürünler,daha fazla tercih edebilirsiniz.
















Yesil Anne Işık Kırgız


kaynak: https://www.ewg.org/foodnews/clean_fifteen_list.php
https://www.ewg.org/foodnews/dirty_dozen_list.php